Kitkarenkaita suosimalla katupölyn syntymistä vastaan

Tein jokunen vuosi sitten valtuustoaloitteen siitä, että kaupunki ryhtyisi kampanjoimaan kitkarenkaiden käytön puolesta pyrkimyksenä vähentää katupölyn syntymistä.

Rakennusvirasto on tutkinut renkaiden ja katupölyn yhteyttä, asiasta on julkaistu raportti, rengasfirmat ovat puolustaneet tuotteitaan, mutta toimenpiteisiin ei ole ryhdytty. Kun katupölyn on arvioitu tappavan ihmisiä liikennettä enemmän ja kun asuinalueeni Pakilan keskellä on Suomen vilkkain risteys eli Kehä I:n ja Tuusulanväylän risteys, uusin aloitteeni ja jätän sen kaupunginvaltuustolle keskiviikkona 15.3.2017.

Lue ensimmäinen kitkarengasaloitteeni täältä. Sain aihetta tukevan asiantuntijakirjoituksen Helsingin Yliopistollisen Keskussairaalan dosentilta, sisätautien erikoislääkäriltä Kalevi Laitiselta. Hänen perusteluihinsa voit tutustua esimerkiksi tästä MTV:n jutusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s