Pölyä ilmassa

mattienroth3

Jätän ensi keskiviikkona kaupunginvaltuustolle seuraavan aloitteen:

Aloite katumelun ja -pölyn vähentämistä koskevan aikataulutetun toimintasuunnitelman tekemiseksi

Selvitysten mukaan yli puolet helsinkiläisistä kärsii liikenteen aiheuttamasta melusta. Liikenne aiheuttaa myös vakavan katupölyhaitan, joka selvitysten mukaan aiheuttaa mm. allergia- ja astmaoireita ja enemmän ennenaikaisia kuolemia kuin mitä liikenneonnettomuudet aiheuttavat.

Katumelu ja -pöly ovat enimmäkseen liikenteen aiheuttamia, siksi niitä on syytä käsitellä rinnakkain. Yhteisen aiheuttajan vuoksi voivat melua vähentävät toimet samalla vähentää myös pölyä ja päinvastoin. Osa torjuntakeinoista on jo käytössä, osa vajaateholla tai käyttämättä ja osaa ei ole tiedossa. Osa keinoista on Helsingin päätösvallassa, osa edellyttää yhteistyötä naapurien, liikenteenharjoittajien, liike-elämän, kansalaisjärjestöjen ja valtion kanssa. Monet torjuntatoimet maksavat paljon, mutta eivät kaikki – osa on helppo toteuttaa vaikka heti, osa edellyttää pitkäjänteistä suunnittelua ja raskasta rakentamista. Näistä syistä johtuen  ongelmaa on syytä lähteä ratkomaan pitkällä tähtäimellä huolellisen suunnittelun pohjalta.

Edellä selvitetyn perusteella esitän, että kaupunki ryhtyy toimiin melu- ja pölyongelman saamiseksi hallintaan ja tekee aikataulutetun toimintasuunnitelman katumelun ja -pölyn vähentämiseksi.

Olen kirjoittanut aiheesta blogisivullani 11.3.2017. Käy lukemassa täältä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s