Esittelyssä Pakilan Kiinteistönomistajain Yhdistys ry

Olen Pakilan Kiinteistönomistajain Yhdistyksen puheenjohtaja. Yhdistys viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuottaan. Olen kirjoittanut oheisen, yhdistyksen toimintaa esittelevän jutun Oulunkyläinen-lehteen, joka ilmestyy 1.4.2017.

Pakilan kiinteistönomistajain yhdistys tukee pientaloasumista ja huolehtii asukkaiden edusta 

Pientalossa asuva on itse oman asumisensa talonmies ja isännöitsijä. Kiinteistön kunnossa pitäminen ja siinä asumiseen liittyvien lakisääteisten velvoitteiden hoitaminen edellyttävät osaamista.

Pakilan Kiinteistönomistajain Yhdistys ry tukee pientaloasumista järjestämällä esitelmätilaisuuksia ja hankkimalla asumisessa tarpeellista tietoa ja taitoja asukkaiden käyttöön sekä alennuksia tuotteista ja palveluista. Yhdistys toimii Itä- ja Länsi-Pakilan sekä Paloheinän alueilla. Sen jäsenmäärä on 270 jäsentä ja vuotuinen jäsenmaksu 25 euroa.

Juhlavuosi 

Vuonna 1947 perustettu Pakilan Kiinteistönomistajain Yhdistys ry täyttää tänä vuonna 70 v. Juhlavuoden ohjelmana järjestettiin yhdessä Pakila-Seuran kanssa 23.3.2017 Pakilan yläasteen auditoriossa esitelmätilaisuus lämpöpumppuun perustuvista lämmitysjärjestelmistä. Yleisölle avoimeen tilaisuuteen osallistui lähes 200 kuulijaa. Syyskaudella on tarkoitus järjestää vastaava tilaisuus kaukolämmöstä ja aurinkoenergiasta pientalon lämmönlähteenä. Vuosi huipentuu synttärijuhliin kakkukahveineen.

Valtakunnallinen edunvalvonta 

Pakilan kiinteistönomistajat on Suomen Omakotiliiton jäsenjärjestö. Liittoon kuuluu 256 yhdistystä ja niiden kautta yli 75 000 jäsentä. Tähän joukkovoimaan perustuu Omakotiliiton valtakunnan tason vaikuttamiskyky. Liiton tuoreimpia edunvalvontasaavutuksia pientaloasujien hyödyksi ovat muutokset jätevesisääntelyyn, kotitalousvähennykseen, energiatodistukseen ja helpotukset vapaa-ajan asunnon muuttamisessa pysyvään asuinkäyttöön. Tuloksekkaan edunvalvonnan tarve korostuu tulevaisuudessa. Pientaloasumista rasittavat eniten jatkuvasti nousevat asumisen kustannukset ja rakentamisen lainsäädäntö.

Ota edut talteen 

Omakotiliiton kautta Pakilan kiinteistönomistajain jäsenet saavat paljon hyötyä jäsenyydestään: maksutonta lakineuvontaa, rakennusneuvontaa, piha- ja puutarhaneuvontaa sekä merkittäviä alennuksia ja jäsenlehtenä neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Omakoti-lehden ja Pientalon huoltokirjan. Yhdistyksemme jäsenet saavat Messukeskuksessa 6.-9.4.2017 pidettäville Kevätmessuille jäsenkorttia näyttämällä 2 pääsylippua 1 hinnalla (norm. hintaisesta sisäänpääsystä). Messuilla on samanaikaisesti 5 messutapahtumaa: Oma koti, Oma mökki, Kevätpuutarha, Lähiruoka&luomu, Sisusta.

Vuonna 2017 myös Omakotiliitto juhlii 70. toimintavuottaan ja ottaa osaa Suomi 100 -juhlavuoteen kannustamalla kansalaisia laittamaan kodit ja pihat juhlakuntoon. Omakotiliiton sivuilla http://www.omakotiliitto.fi esitellään liiton toimintaa, etuja ja juhlavuoden tapahtumia. Samassa osoitteessa on myös Pakilan Kiinteistönomistajain Yhdistyksen kotisivu ja mahdollisuus liittyä sähköisesti yhdistyksemme jäseneksi. Otan jäseneksi liittymisiä vastaan myös puhelimella. Toivotan uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi yhdistyksemme toimintaan.

Matti Enroth, puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu, P. 044 045 4015

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s