Kiitos äänestäjilleni

mattienroth3

Kiitos kaikille äänestäjilleni ja vaalitiimilleni. Tällä kertaa äänet riittivät varapaikkaan.  Toiminta alueen asukkaiden hyväksi jatkuu edelleen. Olen kotiseutuaktivisti, ratkaisuhakuinen ja yhteistyökykyinen.  Tavataan näillä foorumeilla.

T. Matti Enroth

p. 044 045 4015

enrothmatti@gmail.com

facebook.com/matti.enroth

Äänestä tänään: Matti Enroth n:o 42

Matti_Enroth_42_Esite_Etusivu

Vaalikampanjani on päättynyt. Tänään on äänestyspäivä – vaalihuoneistot avautuvat klo 9 ja sulkeutuvat klo 20. Vaalikampanjan aikana olen käynyt mielenkiintoisia keskusteluja äänestäjien kanssa, kiitos niistä. Monet olivat valmistautuneet tapaamisiin laatimalla etukäteen kysymyslistan. Pitkän kunnallispoliittisen kokemukseni ansioista pystyin vastaamaan kysymyksiin yksityiskohtia myöten.

Hyvät äänestäjät, äänestysnumeroni on 42.  Olen valmis kaupunginvaltuustoon neljännelle kaudelleni.

Helsingin etu maakuntauudistuksessa

Helsingin on  huolehdittava, että sen asukkaiden etu toteutuu maakuntauudistuksessakin. Päätökset koskettavat 630 000 helsinkiläisen elämää, palveluja ja hyvinvointia. Olen aktiivisesti ajanut Helsingin etua Uudenmaan liiton hallituksessa ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisessa ohjausryhmässä sekä maakunnan yhteistyöryhmässä.

Maakuntauudistuksessa etenkin sote-palvelut iso haaste

Uudistuksessa sote-palvelut siirtyvät maakunnan järjestämisvastulle. Vaarana on, että Helsinki joutuu maksamaan muun maan sote-palvelutason nostamisesta. Kokonaisuus vaatii aktiivista edunvalvontaa.

Tulevalla valtuustokaudella maakuntauudistus on vahvasti  mukana Helsingin kunnallispolitiikassa. Lähipalvelujen määrän ja laadun säilymisestä on kuitenkin huolehditava. Oman alueen valtuutettu on paras takuu sille, että paikalliset tarpeet eivät jää päätöksenteossa muiden asioiden jalkoihin. Vain paikallinen valtuutettu ajaa oman alueensa asioita.


Lähipalvelut tärkeitä

Olen asukasaktiivi ja autan päivittäin Pakilan, Paloheinän, Torpparinmäen ja Oulunkylän asukkaita aivan tavallisissa asioissa. Meneillään olevan vaalikampanjan aikana asukkaat ovat keskustelleet kanssani lähipalveluista ja yleiskaavasta.

Paloheinän toimivaa terveysasemaa on  kehuttu. Sen säilyttämiseksi olen tehnyt paljon työtä ja onnistunut. Alueella asuvat pikkulasten vanhemmat toivovat kovasti, että saavat lapsilleen päivähoitopaikan kotinsa läheltä. Katujen kunnossapito saa moitteita jatkuvasti: asfaltti purkautuu, kuoppia ei täytetä, kadut pölisevät pitkään ja vähälumisinakin talvina auraus takkuaa. Näistä aiheista olen kymmeniä kertoja ollut yhteydessä rakenusvirastoon ja menestykseksi voidaan lukea edellisen katukunnossapitäjän Staran vaihtaminen YIT-Allianssiin.  YIT:llä on tosin  liian vähän  kalustoa, minkä vuoksi auraaminen kestää.

Tämän vaalikampanjan aikana on noussut esille uusi  vakava keskustelun aihe – yleiskaava 2016:n vaikutukset omaan asumiseen. Varsinkin eläkeläiset kokevat muuttopakon uhkaavan. Minua on tultu tapaamaan vartavasten yleiskaavan vuoksi. Nämä keskustelut ovat olleet pitkiä ja olen huomannut, että asioita on pohdittu etukäteen kotona ja naapuristossa.

Paikallinen valuutettu on palveleva linkki asukkaiden ja hallinnon välillä. Toimivat lähipalvelut ovat tärkeitä meille kaikille. Hoidan näitä asioita jatkossakin, jos Te äänestäjät valitsette minut valtuustoon – neljännelle kaudelleni.

Yhteenvetoa Hesarin vaalikoneesta

mattienroth3

Olen ollut Helsingin kunnallispolitiikassa yli 20 vuotta,  2 kautta varavaltuutettuna ja 3 kautta valtuutettuna. Olen kiinnostunut lähiasioiden kehittämisestä. Olen verkostoitunut, osaan hommat ja saan tuloksia. Nyt olen ehdolla neljännelle kaudelle, numeroni on 42.

Asioita, joita haluan edistää seuraavalla vaalikaudella

Paikalliset asiat ovat tärkeitä. Alueemme peruspalveluista ei saa tinkiä:

  • Terveydelle vaaralliset koulut tulee korjata heti
  • Päivähoitopaikka läheltä ja lisää nuoriso- ja liikuntatiloja
  • Yleiskaava 2016 toteuttamissuunnitelmassa on huomioitava paikalliset tarpeet,  liikenneratkaisujen aikataulutus vaikuttaa rakentamisen etenemiseen.

Helsingin  kaupungin hyvää taloudenpitoa on jatkettava, verotus on pidettävä ennallaan ja toimintaa tehostettava. Maakuntauudistuksessa Helsingin etu on valvottava varsinkin sote-palvelujen osalta

Hesarin vaalikone vaati ehdokkaalta kolme vaalilupausta. Omat lupaukseni ovat:

Vaalilupaus 1: Lupaan edelleenkin olla asukkaiden tavoitettavissa  tiedon saamiseksi alueemme kehittämistarpeista. Ota yhteyttä: enrothmatti@gmail.com

Vaalilupaus 2: Lupaan tuoda paikallisen asiantuntemukseni päätöksentekoon ajamalla asukkaiden etua paikallisella, kaupungin ja maakunnan tasolla.

Vaalilupaus 3: Puolustan Helsingin vahvaa taloutta, lähipalvelujen säilyttämistä ja liikenteen monipuolisuutta. Kaupunkia on suunniteltava kaikille.