Keväinen hiekkamyrsky Helsingissä

Tänään koimme hiekkamyrskyn. Talven väistyessä tuulet kuivaavat maata ja katujen pöly nousee meidän kaikkien hengitettäväksi. Selvitysten mukaan allergikot kärsivät keväisestä katupölystä. Katupöly aiheuttaa vielä allergiaa vakavampiakin seurauksia – nykyään katupölyyn kuolee ennenaikaisesti enemmän ihmisä kuin liikenteessä.

Asun Pakilassa, jota halkoo Suomen vilkkain risteys Tuusulan väylän ja Kehä 1:n  liittymä. Katupöly ja liikennemelu ovat tällä aluella koko ajan läsnä. Olen kahdenkymmenen vuoden ajan lukuisilla valtuustoaloiteilla ja muulla aktiivisella toiminnalla pyrkinyt saamaan  tilanteeseen parannusta.

Asiat ovat edenneet hitaati ja sen vuoksi olen jälleen tänä keväänä ollut aloitteellinen. Olen tehnyt kaupunginvaltuustolle kaksi aloitetta tästä aiheesta:1) aloite katupölyn vähentämiseksi edistämällä siirtymistä nastarenkaista kitkarenkaisiin ja 2) aloite katumelun ja- pölyn vähentämistä koskevan aikataulutetun toimintasuunnitelman tekemiseksi. Kummassakin aloitteessa vaadin toimenpiteitä.

Näihion aloitteisiin olen pyytänyt ja saanut valtuustotovereilta yli 15 kannatusallekirjoitusta, millä on varmistettu että vastaukset tulevat julkiseen valtuustokäsittelyyn. Aikaisemmista blogeistani voit myös lukea katupölyaiheista.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s