Helsingin etu maakuntauudistuksessa

Helsingin on  huolehdittava, että sen asukkaiden etu toteutuu maakuntauudistuksessakin. Päätökset koskettavat 630 000 helsinkiläisen elämää, palveluja ja hyvinvointia. Olen aktiivisesti ajanut Helsingin etua Uudenmaan liiton hallituksessa ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisessa ohjausryhmässä sekä maakunnan yhteistyöryhmässä.

Maakuntauudistuksessa etenkin sote-palvelut iso haaste

Uudistuksessa sote-palvelut siirtyvät maakunnan järjestämisvastulle. Vaarana on, että Helsinki joutuu maksamaan muun maan sote-palvelutason nostamisesta. Kokonaisuus vaatii aktiivista edunvalvontaa.

Tulevalla valtuustokaudella maakuntauudistus on vahvasti  mukana Helsingin kunnallispolitiikassa. Lähipalvelujen määrän ja laadun säilymisestä on kuitenkin huolehditava. Oman alueen valtuutettu on paras takuu sille, että paikalliset tarpeet eivät jää päätöksenteossa muiden asioiden jalkoihin. Vain paikallinen valtuutettu ajaa oman alueensa asioita.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s